Tavaszi zen tábor 2024.

A Tan Kapuja Zen Közösség és Uszó Elvonulási Központ idén is megrendezi a már hagyományos tavaszi zen táborát Uszón, április 26-28 között.

Tavaszi zen tábor 2024.

A Tan Kapuja Zen Közösség és Uszó Elvonulási Központ és Alkotóház idén is megrendezi a már hagyományos tavaszi zen táborát Uszón, április 26-28 között.

Tervezett programok:

  • Reggeli és esti zen szertartások,
  • dharma-beszélgetések,
  • zen művészeti foglalkozás: raku kerámiás foglalkozás
  • közös munka: favágás, fabehordás, főzés,
  • napi egyszeri formális étkezés (ebéd),
  • tábortűz, társasjátékozás, meg amit szeretnénk.

Fókuszban a közösségben cselekvő, az együtt megélhető zen!

A meditációs szertartásokra reggel és este kerül sor, nagyjából egy órát vesznek igénybe, amiből fél órásak az ülések. Szóval ez a tábor nem klasszikus visszavonulás féle rengeteg üléssel, hanem inkább az interakciókon van a hangsúly, bátran lehet hozni kérdéseket, amiket együtt kibonthatunk, a dharmabeszélgetések során, ill. lesznek felvezető tematikus előadások, de utána közösen dolgozzuk fel a témákat.
A hangsúly az együttérzésen, együtt tanuláson együtt gondolkodáson van.

Az házban 15 főnek van hely.

A tábor szokás szerint önköltséges nagyságrendileg napi 2 ezer forint körül lehet rá számítani.

Uszón puritán körülmények vannak, a Bükkben, egy erdő közepén található, Bükkmogyorósdtól, a Kinizsi utcából 3 km földút vezet a házhoz. Csak egyenesen a kapuig, nem kell letérni róla, ez egy jó kis sétáló meditáció 🙂
Hálózsákot, vagy ágyneműt, kényelmes (túra) cipőt, meleg ruhát, fejlámpát, vagy zseblámpát, kullancsriasztót, papucsot, törölközőt, esetleg nedves törlőkendőt ajánlott hozni.
Házon kívüli kerti komposzt toalett és fürdőház van, egyszerű, kissé nomád körülményekkel, de szálláslehetőség a házban van, kalandvágyból persze lehet sátrazni is. Az víz csapos tartályban, ásványvizet-forrásvizet biztosítunk, az áramot napelemekből nyerjük, de telefont lehet tölteni, Wifi is van.
Közös főzések lesznek, napi egyszeri vegetáriánus meleg ételt, a reggeli-vacsorához alap élelmiszereket biztosítunk. Kicsi hűtő van, amiben a közös ételeket tudjuk tárolni, ezért külön ne hozz pl.: tejet, vagy nagyobb helyet igénylő hűtendőket. A zöldségeket, egyéb élelmiszereket hűvös kamrában tudjuk tárolni.

Akit érdekel, kérjük írjon Szeremley Anett szervezőnek a zen.anett@gmail.com címre, április 20-ig.

TÖBB HÍR