Események betöltése

« Összes Események

Ünnepség jövőben TESZT

július 5- 6:00 du. - 8:00 du.

Ingyenes

Holdújév ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2024. február 9-én pénteken 18 órától, melyet online is elérhetővé tesz, így a világon bárki élőben követheti azt.

Szerte a világon minden buddhista közösség, így A Tan Kapuja Buddhista Egyház is megünnepli a holdújév kezdetét, és az ősi hagyományokat megőrizve az elkövetkező (hold)évre előrejelzést, jóslatot ad az ősi orákulumrendszerek segítségével.

A legendák szerint a Sárga Császár trónra lépése óta számoljuk a kínai újévet, mely egész Ázsiában az év kezdetét jelzi. Az újév napja mindig a napkör 315. fokához legközelebb álló újhold, ami azt jelenti, hogy a Nap a Vízöntő jegyében áll és találkozik a Holddal. Ekkor indul el a növényeknél a nedvkeringés, ezért ezt a napot a tavaszkezdet ünnepének is nevezik. Ilyenkor a hagyományok szerint 15 napig ünnepelnek, és ekkor hangzanak el az újévi jóslatok is. A buddhizmusban a Buddha Srávasztíban végrehajtott 15 csodáját ünneplik ekkor.

Az ünnepség szertartással kezdődik 18 órakor, majd rövid szünet után következik a háromszor félórás jóslat az elkövetkező évről.

A szertartást vezetik: Mireisz László, Dobosy Antal és Cser Zoltán.

Részletek

Dátum:
július 5
Időpont:
6:00 du. - 8:00 du.
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:

Szervező

A Tan Kapuja Zen Közösség

Helyszín

TKBF Dharma terem
Börzsöny u. 11.
Budapest, 1098 Magyarország
+ Google Térkép