Események betöltése

Nyári zen tábor 2024.

Idén is megrendezésre kerül a hagyományos nyári zen táborunk Uszón (A Tan Kapuja Buddhista Egyház Elvonulási Központ és Alkotóházában) Bükkmogyorósdtól 3 km-re az erdőben, augusztus 5-től 11-ig.

A programokból:

  • Reggeli és esti zen szertartások: meditáció, szív szútra recitálás, kóan felolvasás,
  • délelőtti és délutáni dharmabeszélgetések,
  • művészeti foglalkozások,
  • kirándulás,
  • közös főzés, munka,
  • tábortűz, társasjátékozás, meg amit szeretnénk.

A meditációs szertartásokkal kapcsolatban a táborban ismertetjük majd a legfontosabb tudnivalókat, ezek reggel és este nagyjából egy órát vesznek igénybe, amiből félórásak az ülések. Szóval ez a tábor nem klasszikus visszavonulás-féle sok üléssel, hanem inkább az interakciókon van a hangsúly. Bátran lehet hozni kérdéseket amiket együtt kibonthatunk a dharmabeszélgetések során, ill. lesznek felvezető tematikus előadások, de utána közösen dolgozzuk fel a témákat. A fókuszban az együttérzés, együtt tanulás, együtt gondolkodás.

Idén a buddhizmus és társadalmi felelősségvállalás témakört járjuk körbe.

A helyszínről:

Uszón puritán körülmények vannak, a Bükkben, egy erdő közepén található, Bükkmogyorósdtól, a Kinizsi utcából 3 km földút vezet a házhoz. Csak egyenesen a kapuig, nem kell letérni róla, ez egy jó kis sétáló meditáció 🙂
Hálózsákot vagy ágyneműt, kényelmes (túra) cipőt, meleg ruhát, fejlámpát vagy zseblámpát, kullancsriasztót, fürdőruhát, papucsot, törölközőt, esetleg nedves törlőkendőt különösen ajánlott hozni.
Házon kívüli kerti komposzt toalett és fürdőház van, egyszerű, kissé nomád körülményekkel, de szálláslehetőség a házban van. Kalandvágyból persze lehet sátrazni is.  A vizet csapos tartályból, az áramot napelemekből nyerjük, telefontöltéshez elegendő.
Közös főzések lesznek, napi egyszeri vegetáriánus meleg ételt, a reggeli-vacsorához alap élelmiszereket biztosítunk. Kicsi hűtő van, amiben a közös ételeket tudjuk tárolni, ezért külön ne hozz pl.: tejet, vagy nagyobb helyet igénylő hűtendőket. A zöldségeket, egyéb élelmiszereket hűvös kamrában tudjuk tárolni.

A tábor önköltséges, a közös étkezések költségeit szoktuk megosztani, egyéb díja nincs.
Jelentkezni augusztus 1-ig lehet a zen.anett@gmail.com e-mail címen Szeremley Anettnél.